3300 Eger, Nagy-Eged u. 48.
Tel.: +36-30-380-5218
Az Eged Vendégház 5.000.000 forintot nyert a Kisfaludy programban.
Egerszalk

Egerszalk

Egertől délre, mindössze 6 km-re, a Laskó-patak völgyében fekszik Egerszalók. A csodálatos környezetben elterülő település természeti értékeivel, híres boraival, búcsújával, lankás dombjaival, gyógyerejű hőforrásával várja vendégeit.
A hegyekkel övezett kis falu az egri borvidék része, ahol egyre több helyi borász kínál saját készítésű ízletes borokat pincéjében. Az itteni borok kiváló alapjai a világhírű Egri Bikavérnek.
A több, mint 750 éves település első okleveles említése az 1248-as esztendőből maradt ránk. Nevét az itt letelepedett Szalók nemzetségnek köszönheti.
A napjainkban is látható barokk Római Katolikus templom 1738-ban épült. A templom ajtaján belépve a Csodatévő Mária-kegyképet, valamint a rokokó faragású Mária-szobrot tekinthetjük meg. A késő barokk Római Katolikus plébániaház az 1830-as években épült. Igazi különlegességnek számítanak a riolittufába vájt pincék és barlanglakások, melyek a falu déli részén találhatók. Feltűnő jelenségek a viszonylag szabályos kúpalakú, átkovásodott riolittufa képződmények, az úgynevezett Betyárbújó kaptárkövek. A kaptárkövek egykori "lakói" kő fekhellyel és kő polcokkal kialakított kunyhókat vájtak a tömbökbe.
A Laskó-patak fölött egynyílású kőhíd ível át, az Öreg kőhíd. A hidat valamikor a 19. században építették.
A patakból duzzasztották fel az Egerszalóki tavat, mely kedvelt helye a horgászoknak. A kristálytiszta vizű tóban rengeteg domolykó, arany - és ezüst kárász, sügér- és keszeg féle, amur, ponty és csuka található. A tavon akár csónakból is horgászhatunk. A tó természeti látnivalókban gazdag környéke kiválóan alkalmas családi kirándulásokra, piknikekre. Említésre méltó a 217 fajból álló madárvilága, melyből 171 védett, 28 pedig fokozottan védett.
Igazán különleges élményben lehet részünk a település déli határában szabadon feltörő termálvízforrás láttán. A hegyoldalból lefolyó víz az évek során 120 négyzetméteres mészkőlerakódást, úgynevezett sódombot épített. A fenyőfák övezte, süveg alakú hatalmas fehér terület a felszálló gőzpamacsokkal együtt gyönyörű látványt nyújt.
A 410 méter mélyről feltörő, nátriumos, kálcium-magnézium hidrogénkarbonátos, kénes hévíz többek között csontsérülések, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására alkalmas.

Ltnivalk:

  • Egerszalóki Horgásztó

A hévízforrásáról ismert település másik nevezetessége a Laskó-völgyi víztározó, melyet a horgászok csak egerszalóki horgásztónak ismernek az országban. A tavat 1982-ben építették a Laskó-patak felduzzasztásával. A tó funkciója a Laskó-patak lefolyásának szabályozása, árvízmentés.
A több, mint 4.000.000 m3 víz egy 120 hektáros tóban összpontosul. A tó helyén mezőgazdasági művelési terület volt, ezért több helyen víz alatt bokrok, fák húzódnak, melyek kiváló életteret biztosítanak a halak, különösen a ragadozók számára. A tó közepén található a régi patak meder, itt a mélység 7 métert is elérheti. A tó átlagos vízmélysége 3 méter.

  • Kaptárkövek

Valószínű, hogy a vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványai a viszonylag szabályos kúp alakú képződmények. Ilyenek találhatók még a Borsod megyei Szomolya, Bogács és Cserépváralja községek közelében is.

  • Barlanglakások

A falu déli részén riolittufába vágott barlanglakások vannak. Ezeket ma már lakás céljára csak nagyon kevesen használják.

  • Hőforrás, Egerszalók

Különleges élményt nyújt az idelátogatónak a hegyoldalon lefolyó hévíz által létrehozott, mintegy 120 négyzetméteres mészkőlerakódás. Víz típusa: 68°C-os termálvíz. Gyógyjavallat: elsősorban ízületi és reumatikus bántalmak gyógyítására, valamint csontsérülések utókezelésére alkalmas.

  • Egerszalók Gyógy- és Wellnessfürdő

2007 júliusától fogadja vendégeit az Európában páratlan természeti környezetben épülő Gyógy- és Wellnessfürdő Egerszalókon. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épülő fürdő a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásai révén egyedülálló a térségben.
Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kapott helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.
A gyógyászati részlegen a kiváló minőségű kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvíz és a jól képzett személyzet garantálja a kezelések eredményességét, míg a wellness központban exkluzív szauna világ, kényeztető kádfürdők, különleges masszázsok kínálnak tökéletes felfrissülést, regenerálódást a vendégeknek.
Kardio és erősítőgépekkel felszerelt fitness terem, szépségszalon és vendéglátó egységek járulnak hozzá a vendégek egészségének, vitalitásnak megőrzéséhez.


 
 
Apartman Eged Vendghz Eger, Olcs egri szlls, Olcs szlls Egerben, Szpkrtya elfogadhely, Eger Vendghz, Eger Apartman, Apartmanhz, Egri szllshelyek, Szllshely Egerben, Szpasszony-vlgy, Csald bart vendghz, apartman, Szchenyi pihenőkrtya, Szpkrtya, OTP Szpkrtya elfogadhely, MKB Szpkrtya elfogadhely, K&H Szpkrtya elfogadhely, Magnszlls, Egyb szlls, Eger Panzi, Csoportos nyarals, Csoportkedvezmny, Gyermekkedvezmny, dls, Akci, Csomagajnlat, Apartman Egerben, Apartmanhz Eger, szak-Magyarorszg, Heves megye, Eger, WiFi, Internet hasznlat, Ingyenes transzfer, Htkznapi akci, Hossz htvge, Ajndk jszaka, Csomag csaldoknak, Kiemelt nnepnapok.


Apartman Eged Vendghz - 3300 Eger, Nagy-Eged u. 48. Tel.: 06-30-380-5218
www.egereged.hu

Counter Site
Stats Meter (2011. December 1.ta)

 
© Copyright: 2007-2013. Apartman Eged Vendghz Eger. Minden jog fenntartva!